Тај

Тај
(кин. Thai) припадник на голема група кинескотибетски народи населени во Тајланд, јужна Кина, Лаос, Виетнам, Бурма и североисточна Индија.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужна курсовая?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”