конвертира

конвертира
(лат. convertere) 1. изврши/извршува конверзија
2. банк. претвори/претвора во друга валута, размени/разменува за друга валута
3. претвори/претвора повеќе заеми во еден (што е поповолен)
4. преобрати/преобраќа (во друга вера)
5. комп. трансформира податоци (текст, графика) од еден формат во друг.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Поможем написать реферат

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”