компромитира

компромитира
(лат. compromittere) 1. нанесе/нанесува срам на нечија чест, наруши/нарушува нечиј углед, посрамоти/ посрамотува некого
2. изложи/изложува на опасност од неуспех.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Поможем решить контрольную работу

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”