Акрејмиг

Акрејмиг
во старогрчката митологија епитет на Зевс и на неговата жена Хера (кај Римјаните на Јупитер и Јунона)

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужен реферат?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”