кеш енд кери

кеш енд кери
(анг. cash and carry) продажба при која трговецот не им дава на купувачите никакви услуги, туку тие сами доаѓаат, избираат стока, ја плаќаат и ја изнесуваат од складот
таквиот вид трговија го поевтинува работењето
2. комп. дел од меморијата резервиран за често користени податоци или програмски операции до кои процесорот има многу побрз пристап отколку до тврдиот диск
кешмеморијата може да се наоѓа во РАМмеморијата или на тврдиот диск.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужно решить контрольную?

Look at other dictionaries:

  • Оптовая торговля — (Wholesale) Определение оптовой торговли, роль и функции оптовой торговли Информация об определении оптовой торговли, роль и функции оптовой торговли Содержание Содержание Сущность . Роль и функции оптовой торговли. Биржевая форма оптовой… …   Энциклопедия инвестора

  • Оптовый рынок — (Wholesale market) Важный элемент инфраструктуры определенного региона и даже страны Элемент, который гарантирует сильную позицию фирм и субъектов Содержание Содержание Оптовый Сущность . Роль и функции оптовой торговли. Биржевая форма оптовой… …   Энциклопедия инвестора

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”