ијатрохемија

ијатрохемија
(грч. iatros, chemeia) начин на лекување со помош на хемиски средства (го вовел Парацелзус во 16. и 17. век).

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Поможем решить контрольную работу

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”