Путифарка

Путифарка
жена на староегипетскиот дворски достоинственик Путифар која, според Библијата, сакала да го заведе младиот Евреин Јосиф
симбол на блудница, на заводница.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Поможем написать курсовую

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”