инфилтрат

инфилтрат
(лат. infiltrare) мед. појава што настанува кога во ткивото ќе навлезат состојки што не му се својствени (на пр., производи на воспаление, гној и сл.).

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужно решить контрольную?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”