интернира

интернира
(лат. internere) 1. лиши/лишува некого од слободата на движење
2. осуди/осудува на интернација
3. прогони/прогонува некого на определено место под специјален надзор
заточи/ заточува.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Поможем написать курсовую

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”