Пилат Понтиј

Пилат Понтиј
римски намесник во Јудеја, 26-36 г.
според христијанската легенда, во времето на неговата управа бил распнат Христос
оди од Понтиј до Пилат лута, бара некаква цел
си ги мие рацете како Пилат ја отфрла одговорноста од себе (според Библијата
Пилат, осудувајќи го Христос, си ги измил рацете за да покаже дека не е виновен за она што ќе се случи понатаму).

Macedonian dictionary. 2013.

Нужна курсовая?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”