индукциска вага

индукциска вага
многу прецизна справа со која се испитува внатрешната содржина на металите или, со помош на електрицитет, се пронаоѓаат скриени примеси во металите (служи за откривање на лажни пари)

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Поможем сделать НИР

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”