ингот

ингот
(анг. ingot) 1. облици на метал излеани во специјални калапи
2. блок метал
3. калап за леење на метал.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужен реферат?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”