ингениозен

ингениозен
(лат. ingenium ум, разум) духовито смислен, остроумен, досетлив, пронаоѓачки, надарен, талентиран (се во највисок степен).

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Поможем сделать НИР

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”