инвертирана агресија

инвертирана агресија
псих. самоагресија, самоказнување што може да доведе и до самоубиство кај лица оптоварени со чувство на вина и гризење на совеста.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Поможем сделать НИР

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”