изохазми

изохазми
(грч. isos, chasma пукнатина) мн. линии на географска карта што поврзуваат места на кои еднакво често се гледа поларната светлина.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Поможем сделать НИР

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”