Папеново тенџере

Папеново тенџере
(по пронаоѓачот, францускиот физичар и лекар Д. Пален, 16471714) сад со херметички капак во кој водата може да се загрее над 100° Ц и значително да се забрза варењето
експрес-тенџере.

Macedonian dictionary. 2013.

Поможем написать курсовую

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”