идиотроф

идиотроф
(грч. idios, trophos хранител) чудак во поглед на храната и на начинот на исхранувањето.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Поможем решить контрольную работу

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”