жироптер

жироптер
(грч. gyros круг, pteron крило) авиј. воздухоплов потежок од воздухот, со крила над трупот што се вртат околу вертикален столб
комбинација на авион и хеликоптер.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужен реферат?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”