ждановизам

ждановизам
(по советскиот политичар А. А. Жданов, 1896-1948) назив за претерана догматичност, за ограничување на книжевната слобода на изразување, за најкрута политичка насоченост во уметноста.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужно решить контрольную?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”