естрапада

естрапада
(фр. estrapade) 1. мачење, инструмент за мачење што го применувала инквизицијата: еден вид бесилка за истегање на рацете и нозете, тркало
2. вид акробација.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Поможем решить контрольную работу

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”