дозеб

дозеб
(кованица од првите слогови на англискиот збор donkey магаре и зебра) зоол. хибрид добиен со вкрстување на магаре и зебра (се окотил во една зоолошка градина на Флорида).

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Поможем решить контрольную работу

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”