декомпензација

декомпензација
(лат. decompensatio) мед. откажување, престанување (на работата на некој орган).

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужно сделать НИР?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”