анатексија

анатексија
(грч апа назад, tekomai ce топи) геол претопување на старите карпи на голема длабочина во Земјата и создавање на магма и мигма

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужно сделать НИР?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”