тарнкапа

тарнкапа
(гер. Tarnkappe) мит. кај старите Германи: волшебна наметка што го прави невидлив оној што ќе ја облече и му дава необична сила.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужен реферат?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”